Klik på menuerne for at finde mere indhold
 

Bragt i bl.a. Dagbladet 24. oktober:

Børn skal ikke have mad med kemi

Mad til børn skal være sund og ernæringsrigtig. Uden kemi og tilsætningsstoffer! Det siger næsten sig selv, og derfor bør den frokostordning, som kommunen skal indføre i alle børneinstitutioner, bestå af økologisk mad. Og det behøver faktisk ikke gøre den dyrere.


Fra radikal side er vi ikke tilfredse med, at den nye ordning kun omfatter frokost. Hvis børnene fx skal have frugt eller grøntsager om eftermiddagen, skal de - som oplægget er formuleret - fortsat betale ekstra for det. Vi må lave en ordning, der inkluderer al mad i daginstitutionerne. Og prisen skal være på et niveau så forældrene har råd til at betale.


Der er i kommunes udspil lagt op til, at der ansættes en central overordnet kostansvarlig medarbejder. Det er en god idé. Frokostordningen må nemlig ikke gå ud over pædagogernes tid med børnene. Derfor skal der også følge et realistisk timetal med til køkkenmedarbejderen.


Der er lagt op til, at køkkenmedarbejderen får et hygiejnekursus på tre dage. Det er ikke godt nok. Der skal en relevant uddannelse til og den skal betales centralt af kommunen. Institutionernes budgetter er klemte nok i forvejen.

Venlig hilsen

Torben Lollike
Nr. 2 på den radikale liste

Følg mig på Facebook: www.facebook.com/torben.lollike
Lav din egen hjemmeside med mono.net