Klik på menuerne for at finde mere indhold
 

Bragt i Dagbladet først september:

Input til byrådets tal-kokke

I disse dage sveder det styrende flertal i Ringsted byråd over budgetforhandlingerne. Det er altid svært at få enderne til at nå sammen, når kommunens ønskeliste er både lang og tætskrevet. Økonomien rækker ikke til.

Opgaven med at få mikset en spiselig budgetpakke sammen bliver naturligvis ekstra svær, når kokkene som udgangspunkt ser meget forskelligt på god politisk madlavning. Chefkokkene består som bekendt af Venstre, SF og Socialdemokraterne og den partikombination ser man ikke hver dag. Om der er for mange kokke, og om det hele ender med en politisk rævekage eller en rigtig velsmagende ret, må vi vente og se.

Men inden byrådsmedlemmerne finder ingredienserne frem og sætter gryderne i kog til budget-udarbejdelsen tillader jeg mig at pege på nogle områder, hvor sparekniven, efter min mening, ikke bør nærme sig.

 

Skolernes vedligeholdelse

Både elever og ansatte fortjener en bedre standard på kommunens skoler. Skolebygninger forfalder, mange klasselokaler er langt fra tidssvarende og toiletterne ofte så uhumske, at børn holder sig til de kommer hjem. Det kan vi ikke være bekendt.

 

Mere kvalificeret bevægelse

Byrådet har besluttet at gøre Leg og Bevægelse til et permanent tilbud for alle børnehavernes ældste årgange. Det er en rigtig god idé. Nu må det næste skridt være at fortsætte den forebyggende og kropsudviklende indsats i indskolingen.

 

Ældre har også ret til motion

I dag vil mennesker i alle aldre have sved på panden og mødes over sportslige aktiviteter. Derfor bør mulighederne for motion og socialt samvær for ældre udbygges.

 

Idrætsfaciliteter må ikke forfalde

Kommunen bør tilskynde de frivillige ledere og trænere til at fortsætte deres uvurderlige indsats i idrætsforeningerne. Det gør man ikke ved at omklædningsrum og foreningslokaler er ved at falde ned om ørerne på dem. Der bør være penge til vedligeholdelse af idrætsfaciliteter.

Er der penge til 'nyanskaffelser', så må gymnastikken stå først for, så de kan få det gymnastik-hus, de både har fortjent og trænger til.

 

Den gode udvikling i ældreplejen skal fastholdes

Ældreplejen må ikke udsættes for flere besparelser, der kan bombe udviklingen tilbage. Der er en god udvikling i gang inden for området og forudsætningen for en god ældrepleje er gode medarbejdere.

 

Opgaven med at lægge det kommunale budget er ikke let - så pøj-pøj med arbejdet.

 

Venlig hilsen

 

Torben Lollike

Zahlesvej 15

Nr. 2 på de radikales opstillingsliste til kommunalvalget

Følg mig på Facebook: www.facebook.com/torben.lollike
Lav din egen hjemmeside med mono.net