Klik på menuerne for at finde mere indhold
 

Bragt i Dagbladet 24.august 2009:

Nødgaards fælde

Dagbladet kunne torsdag 13. august fortælle, at Dansk Folkeparti vil med ned under dynen sammen med SF, Socialdemokratiet og Venstre. Partiets spidskandidat til byrådet Poul Nødgaard har ellers ikke holdt sig tilbage med at kritisere koalitionen mellem de tre lokale partier, men forklaringen skulle være, at Nødgaard ikke vil sidde i opposition. Han vil have indflydelse.

 

Det ser ved første øjekast meget tilforladeligt ud. Men Nødgaard har sat en fælde op.

I Dagbladets artikel blev det endnu en gang slået fast, at samarbejdsaftalen mellem SF, Venstre og Socialdemokratiet betyder, at det straks efter kommunalvalget 17. november er de tre partier, der konstituerer sig og fastlægger en fælles politik for de næste fire år. Bagefter må de øvrige partier, der er kommet ind i byrådet, gerne tilslutte sig samarbejdet. Borgmester Niels Ulrich Hermansen bekræftede retningslinjerne for samarbejdet ved de radikales velbesøgte sommerfest lørdag 22. august.


Poul Nødgaard vil altså have os til at tro, at han uden at kende indholdet stensikkert vil bakke op om den politik, som trekløveret får bikset sammen. Det lyder ikke særlig troværdigt. Indflydelse er det i hvert fald ikke, og dermed fiser luften ud af Nødgaards argumentation.

Der stikker med andre ord, noget andet bag Nødgaards disposition.

 

Som det også fremgår mellem linjerne i Dagbladets artikel, så er Nødgaard kommet til den konklusion, at det ikke er muligt at trække Venstre væk fra favntaget med SF og Socialdemokratiet. I stedet forsøger han nu, at sætte lus i skindpelsen. I SF's bagland - men nok også i Socialdemokratiets - er man vel som udgangspunkt ikke vildt begejstrede for Venstre. Derfor må udsigten til nu at skulle udvide samarbejdet endnu længere ud på højrefløjen give mange medlemmer nervøse trækninger. Det er den reaktion Nødgaard er ude efter. Han vil skyde en kile ind i samarbejdet, så han selv kan få indflydelse. Reel indflydelse inklusiv poster som udvalgsformand og viceborgmester.

 

Man kan dog ikke fortænke Nødgaard i at søge indflydelse og forsøge at bryde det mærkværdige samarbejde, der er i Ringsted Kommune. I Radikale Venstre ønsker vi også et andet politisk samarbejde. Et samarbejde der er baseret på reelle forhandlinger, hvor alle er inviteret med til bordet fra første færd og ikke som nu, hvor nogen partier holdes uden for døren indtil der er forhandlet færdig mellem de få udvalgte.

 

Det bliver spændende at se, om Venstres bagland kan modstå fristelsen og holde snuden ude af Nødgaards fælde. Hvis ja, bliver det mindst lige så spændende at se, om Nødgaard - hvis han altså kommer ind i Byrådet - holder ord og melder sig ind i samarbejdet efter valget uden at få indflydelse. I så fald giver hans høje spil bagslag.

 

Venlig hilsen

 

Torben Lollike

Zahlesvej 15

Nr. 2 på de radikales opstillingsliste til kommunalvalget

Følg mig på Facebook: www.facebook.com/torben.lollike
Lav din egen hjemmeside med mono.net